Kokkeknive fra Satake
En smuk serie af knive med styrke, balance og tradition som nøgleord i designet. Navnet Ame er japansk og betyder regn, noget der inspirerede klingens design. Bladets såkaldte "regnmønster" er ikke kun smukt for øjet, men gør også, at råvarer som kartofler ikke bliver suget ind på siden af bladet ved skæring.
21 cm gyuto, kokkekniv
håndhamret blad af 5-lags aus10 stål
bladets hårdhed ligger på 60-61 hrc
bolsterendestykke i rustfrit stål
utrolig smukt håndtag lavet af vril* fra blandt andet lærk, ferskentræ, kamferahorn. (Bemærk! Alle håndtag er helt unikke. Se billedeksempel.)
Download billeder i høj opløsning her.
Gyuto er det japanske navn for vestlige kokkeknive. Den har en lidt lavere profil end japanske kokkeknive (Santoku) med en skarpere ende på bladet. En gyuto passer godt til både grøntsager, rodfrugter, fisk, fjerkræ og kød.
* Vril - eller masur som det også kaldes, er en udvækst på et træ, hvor fibrene går i forskellige retninger i stedet for lodret. Vril/masurtræ er meget eftertragtet, fordi det er utrolig smukt og hårdere end almindeligt træ.
- Længde/dybde: 7 cm
- Højde: 2 cm
- Bredde: 34 cm
Varenummer: 1818659-01-0
Share your favorites!
Billeder tagget med #ellos på Instagram.